Jom Beli Pro Kas Secara Mudah, Online Sahaja! Satu Malaysia!

Kaedah Rawatan Sakit Lutut dan Sendi

Kaedah Rawatan Sakit Lutut dan Sendi

1. Glucosamine

Bahan pembinaan utama dalam membina tulang rawan dan bendalir sinovia. Bahan ini ada dalam badan manusia secara semulajadi. Dan apabila usia bertambah, jumlah yang diperlukan untuk pembaikan bahagian terbabit tidak mencukupi. Oleh yang demikian, kita perlu mengambil suppliment tambahan glucosamine untuk membantu tubuh badan. Terdapat dua jenis glucosamine iaitu glucosamine sulphate dan glucosamine hydrocholoride. Namun kajian mendapati glucosamine sulphate lebih berkesan. Glucosamine boleh didapati daripada sumber cengkerang makanan laut.

Recommend dari admin = 

Glucosamine Chodroitin MSM untuk sakit lutut
Glucosamine Chodroitin MSM untuk sakit lutut2. Chondroitin

Chondroitin boleh didapati dalam bentuk Chondroitin Sulphate. Chondroitin boleh membantu glucosamine dan menjadikan bahan pelincir synovial dalam sendi meningkat. Bahan chondroitin datang dari sumber tulang rawan atau cartilage lembu.

3. Vitamin C 
Menghalang kerosakan radikal bebas yang ditemui dalam bendalir sendi pesakit Rheumatoid Arthritis dan sendi yang mengalami keradangan. Vitamin C sangat mudah didapati samada dalam bentuk semula jadi atau pil yang boleh didapati daripada Farmasi.

Recommend dari admin = 

Vitamin C untuk sakit lutut
Vitamin C untuk sakit lutut4. Kalsium dan mineral
Penting dalam pembinaan sel tulang yang sihat. Kekurangan kalsium dan mineral melambatkan pemulihan sakit lutut. Kita perlu mengambil suppliment tambahan supaya cepat pulih.

Recommend dari admin=

Calcium Magnesium Zinc untuk sakit lutut
Calcium Magnesium Zinc untuk sakit lutut5. Omega 3 
Sebagai agen anti-inflamasi (anti radang) dalam sendi. Omega 3 banyak membantu mengurangkan radang dalam sendi. Dari bahan semulajadi, omega 3 boleh didapati dari sumber protein seperti telur ayam dan ikan. Namun kuantiti yang diperlukan adalah tinggi, jadi pengambilan secara pil lebih digalakkan dan konsentrasi lebih tinggi.

Recommend dari admin = 

Omega 3 untuk sakit lutut
Omega 3 untuk sakit lutut
6. Pro Kas 
Sebagai bahan terapi rawatan harian sehingga hilang sakit. Perlu diamalkan setiap 4 jam jika kronik dan beransur diturunkan sehingga hilang sakit. Pro Kas mempunyai DMSO yang meresap jauh ke dalam otot dan sendi (bukan minyak panas yang meresap di kulit sahaja). Ini memberi kesan mengurankan radang dan kesakitan lutut dan sendi dengan lebih berkesan. Boleh didapati dari website ini. Amalkan sebagai terapi fizikal sebagaimana Pro Kas ini digunakan oleh atlet untuk pemulihan yang pantas.


Pro Kas Malaysia
Pro Kas Malaysia


Juga Baca:

Apa Pro Kas
Cara Rawat Gout
Kaedah Rawatan Sakit Lutut dan Sendi
Pendaftaran KKM Pro Kas
Sakit Lutut atau Osteoarthritis
Tips Makanan Mengurangkan Sakit Lutut dan Sendi
Pro Kas
Pengasas Pro Kas

Lebih Info Terkini, sila LIKE Facebook kami = https://www.facebook.com/prokaskuantan


Berminat nk order? < KLIK SINI >Copyright © Pro Kas Gel Sakit Lutut Sendi Made with ❤ by azhafizah.com